culturele activiteiten

We zijn met de klas naar het IFFR geweest in Rotterdam. We hebben daar op IFFRmaandag de 29e een aantal korte films gezien. Ik heb er twee uitgekozen die de meeste indruk op me hebben gemaakt.

Fantasia

Deze film gaat over een familie die elke dag aardappelen eten. De zoon wil eens wat anders en gaat geld sparen. Hij verzameld bierflesjes en het statiegeld spaart hij om een pizza van te kopen. In de film zie je dat alles misgaat met deze pizza. Hij wordt nat van de regen, valt op de grond etc. Als ze de pizza uiteindelijk gaan eten komen ze erachter dat ze hem helemaal niet lekker vinden.

fantasia_1

Polska Warrior

Het is een animatiefilm. Het gaat om een verlegen jongetje met de naam Eyk.  Het liefst zit hij de hele dag te gamen, hij is erg goed in het spel goldhunter. Op een moment komt zijn vader erachter dat hij bij zwemles niet zijn best doen en pakt zijn computer af. In de film zie je hoe hij zijn computer weer terug krijgt. Uiteindelijk wordt hij bevriend met een meisje waar hij samen mee gaat gamen. Als zijn vader zijn computer weggegooid omdat hij zo verslaafd is, steelt hij de motor van zijn vader. Als zijn vader achter hem aangaat raakt zijn vader te water. Polska blijkt in het echte leven net zo dapper te zijn als in zijn computerspelletjes en duikt achter zijn vader aan en red hem. polska_warrior_0