Drama

Opdracht 1 Staal

Openbreken van de vierde wand zorgt ervoor dat het een soort improvisatie wordt, en dat is heel moeilijk om te doen dus het kan heel professioneel lijken maar ook on voorbereid.

Opdracht 2 Wasteland

Op de locatie kan je in de realiteit van die situatie spelen. Wat ook de verhaal lijn ondersteund dat het een vergaand land is waar je restanten van huizen ziet.

Opdracht 3a Jihad

hij vertelt zijn verhaal uit perspectief van alle moslims en verteld hoe zij behandeld woorden het is makkelijk te volgen want het is niet formol mrt moeilijke woorden. ik denk niet dat dit heel effectief is vooral omdat het niet een groot publiek bereikt maar elke stap ia een stap.

Opdracht 3b Kamp

ik zelf denk dat het onderwerp heel aanspreken is en hoe dat was op zon kampnmaar de manier waarom het is afgebeeld iets minder want je inleven in een pop vind ik moeilijker dan in een mens.

deze films hebben een echte insect op het publiek omdat je je kan inleven in deze rampen (SHOAH is een aanrader)

Opdracht 4a Blessuretijd

Daniel Arends – Blessuretijd – Kakkers

Bekijk op you tube verschillende fragmenten van de voorstelling Blessuretijd van cabaretier Daniël Arends. Kies een fragment wat je aanspreekt benoem dit fragment in je antwoord en analyseer dit fragment op de volgende aspecten:

  • –  Het gebruik van zelfspot
    • bij de anekdote over kaks prarten zet hij zichzelf voor schut zodat mensen gaan lachen.
  • –  Stemgebruik
    • Hij praat heel duidelijk en een normalen snelheid. En soms als hij je aandacht wil naar en onderwerp praat hij luider bijvoorbeeld het woord kakers 1:04 maar dit gebruikt hij wel vaker. hij speelt ook situaties na in zijn stuk daarbij gebruikt hij een bekakte stem.
  • –  Speeltijd
    • hij improviseert veel en praat tegen zijn publiek. hij gebruikt veel amicdotes ik weet niet of ze echt zijn, overdreven of echt zo gebeurd.
  • –  Theatervormgeving
    • het is een klein podium met een pooltafel in het midden wat geen rol heeft in het stuk kakkers maar wel in het gehelen stuk. er is een lamp boven de pooltafel wat een mooie schaduw geeft aan de zijkanten.

Kies vervolgens een onderwerp waar je je zelf aan ergert of over verbaast. Schrijf hierover een korte sketch van een minuut waarin je ook gebruikmaakt van zelfspot. Presenteer deze sketsch.

Mijn broertje speelt deze game amoug us waar 10 astronauten in de ruimte hun ruimteschip proberen te maken want die gaat bijna stuk maar er zijn aliens aan boord die precies op de astronauten lijken en die dat tegen willen gaan en iedereen proberen te vermoorden. als er een lijk word gevonden komt er een vergadering en gaan ze overleggen of ze iemand van boord willen gooien. Het speelt zich af in de toekomst. het word een soort pigologies spel waar iedereen verdacht is en niemand is te vertrouwen.