Culturele en kunstzinnige vorming

Mijn ervaring met kunst is

  • ik teken
  • maak miniatuur
  • maak kleding
  • maak graffiti
  • maak sieraden
  • kijk beelden
  • kijk schilderijen
  • kijk naar architectuur
  • luister rap
  • luister reggae

Dit zijn wat school projecten. De 1e is een hoge hoed waar rook uit komt omdat hij met een stofzuigerslang aan een room machine zit die dan weer in een houten rugzak zit. De 2e is een cd hoes.

Dit zijn wat sieraden die ik heb gemaakt.

Dit is een doos die had gemaakt voor vaderdag. Maar het was meer als in pakpapier voor de haringhamer

Dit is een longboard dat ik voor mijn nichtje haar verjaardag had gemaakt.

dit was mijn 1e miniatuur

Hier wou ik de NY pet opnieuw maken maar ik vond de pet toch niet mooi dus ik had voor en carhard pet gekozen.

hier heb ik de 1e pet gesloopt en een nieuwe landscap gemaakt maar toen vond ik de pet toch niet mooi en ben ik overgestapt naar een carhard pet dit is nog work in progres.

Dit zijn wat tekeningen voor school van onderdelen van het gezicht.

CKV Opdrachten Algemeen Verkennen

Disciplines

Kunst en cultuur zijn voor iedereen. De meeste Nederlanders zijn actief kunstbeoefenaars. Zij zingen, dansen, schilderen, acteren, fotograferen en schrijven verhalen of gedichten. Nog veel meer mensen luisteren naar muziek, kijken graag films of gaan wel eens naar een concert, voorstelling of museum. Kunst is dus een belangrijk onderdeel van de maatschappij. Het vak CKV laat je kennis maken met veel verschillende kunstvormen. Kunst actief meemaken staat daarbij voorop. Kunst bekijken of beluisteren is namelijk geen passieve bezigheid. Vaak word je uitgenodigd je verbeeldingskracht te gebruiken, je te verplaatsen in een ander of de wereld met een nieuwe blik te bekijken. Kortom, kunst vraagt om een open en onderzoekende houding.

Opdracht:

Omschrijf onderstaande begrippen en plaats daar de foto’s bij. Zorg dat je opmaak van je document netjes en overzichtelijk is. Plaats dit in je digitale potfolio, je CKV dossier (zie PTA).

1 Architectuur

Bosco Verticale | Stefano Boeri Architetti, proMesh, Linea Light Group |  Archello

Wat voor soort gebouwen spreken jou aan? Houd je bijvoorbeeld meer van oude historische gebouwen of van moderne nieuwbouw? Noteer een voorbeeld van een gebouw dat je aanspreekt en leg uit hoe dat komt. Geef ook de naam en maker aan en het jaar waarin het gemaakt is.

2 Beeldende vormgeving

Kies een kunstwerk wat je aanspreekt en benoem naam, maker en jaar. Waarom spreek dit werk je aan?

3 Dans

Jazz want ik vind het rustig maar ook een soort feest muziek. dat klinkt heelbaar samen maar ik vind dat wel.

4 Design

Noem drie voorwerpen die je vooral hebt gekocht vanwege het aantrekkelijke design. Benoem per voorwerp wat je er zo aantrekkelijk aan vindt. Bekijk vervolgens op de computer verschillend design. Kies een onderwerp en omschrijf wat je aanspreekt en waarom?

5 Film

Stel je top drie van lievelingsfilms samen. Deel de films in volgens de volgende genres. Documentaire, Drama, Comedy, Horror , Actie, Thriller, Arthouse. Geef steeds twee argumenten (met voorbeelden uit de film) waarom ze in het gekozen genre thuishoren.

6 Fotografie & nieuwe media

Zoek een computergame die je heel bijzonder vindt vormgegeven. Bespreek met een medeleerling wat je er mooi aan vindt. Doet het jullie aan een fysiek kunstwerk denken, zoals een schilderij foto, theaterstuk of film. Leg je antwoord uit.

7 Muziek

Wat is jouw lievelingslied? Bedenk vijf steekwoorden die jouw favoriete muziekstuk beschrijven. Kies vervolgens een klasgenoot (bij voorkeur iemand met een andere muzieksmaak) en laat elkaar je favoriete nummer horen. Noteer vijf steekwoorden bij het muziekstuk van je klasgenoot. Lees vervolgens elkaars beschrijvingen en wissel jullie ervaringen uit. Noteer het muziekstuk, de artiest, je steekwoorden en de ervaringen.

8 Theater

Welke van de voorstellingen die genoemd zijn zou je wel willen bezoeken? Welk aspect van de voorstelling spreek je aan en waarom?
Teksttoneel, Bewegingstheater, Locatietheater, Muziektheater, Cabaret.

Beoordeling:

8x1pt per discipline – 0.5pt bij ontbreken foto’s. 1pt opmaak
1pt extra