ad2d 3a

Stofuitdrukking

Een stofuitdrukking is het schilderen of tekenen van stof. Bijvoorbeeld een middeleeuwse koning die een fluwelen mantel aan heeft. Of een boeren jongen getekend met een ruwe linnen broek. Stof bestaat altijd uit een structuur en uit textuur. De textuur is wat je voelt, zoals ruw, glad, zijdezacht etc. De structuur is wat je ziet, zoals een kleurpatroon, bijvoorbeeld een jurk met bloemen.

Rubbing/afdruk I

Een rubbing of ook wel frottage genoemd in een afdruk van de textuur van een materiaal. Door een papier op materiaal teleggen (zoals een steen, hout, muntje) en er met een zachte potloot overheen te gaan maak je een afdruk van het materiaal.

Een afdruk kan je maken door papier op een voorwerp te leggen. Zo kan je bijvoorbeeld een voorwerp insmeren met inkt en er daarna een papier op drukken.

De opdracht was: maak 10 afdrukken en/of rubbings en kies de 5 beste uit. Deze gingen we vervolgens natekenen in de les. Aan de linkerkant zie je de rubbingen/afdrukken die ik heb gemaakt. Aan de rechterkant de nagetekende versie hiervan.

Van boven naar benden zie je:

  1. Afdruk van roest en de nagetekende versie ernaast.
  2. Rubbing van een deel van de tekst van het bord: alleen voor bevoegden en de nagetekende versie.
  3. Rubbing van een muur met vliesbehang met daarnaast de nagetekende versie.
  4. Rubbing van een deel van een naambordje: ” “Baarspul te laat briefje halen” en de nagetekende versie rechts hiervan.
  5. Rubbing van karton en de nagetekende versie hiervan.

Hieronder zie je eerst mijn 1 en 2 minuten tekeningen. Daaronder iets groter mijn eindresultaat van een bril. Op mijn eindresultaat heb ik een patroon getekend.

De opdracht mouleren, het vormen van stof om je lichaam, heb ik gedaan met Annika en Veerle.

En mijn mouleren van thuis

Onderstaand het resultaat van de opdracht: schets een model in vijf minuten.

NB: door op de foto’s te klikken worden ze vergoot.

Dit is mijn piek presentatie over het thema ” op mijn lijf geschreven”

insta ad3d.jpeg

Mode collectie

Pitch

img_1485img_1486

Het idee van de mode line is dat de kleding heel oncomfortabel is en je gaat je ongemakkelijk voelen als je het draagt. Het is een beetje schaamtelijk. Dit kan je terugzien in het design. Dit doen we zodat wij de gene zijn die lijden en niet de mensen in Bangladesh die eigenlijk een extra prijs betalen voor onze fast fashion kleding. Het is niet gemaakt om dageljiks te kleden maar het gaat meer om het statement.7050b3eb-9164-4ba1-b308-98c38bf2ce10.jpg

Er zijn nog een kleuren experiment bij de broek. Je kan zien dat we het een intressante kleur hebben gegeven en wat willekeurige stukken in een andere kleur hebben gemaakt.

reflectie en taak verdeling

Ik heb samengewerkt met Lev Munsel en Sam van den Broeken.ik heb de hoed en de heuptas gemaakt en ik hen en ik heb de ideologie bedacht van het niet lekker zitten.

Reflectie

Gevoel voor vormgeven:

ik heb de helft van deze tekst geschreven ik ben ook een groot deel met de schetsen bezig geweest en ik heb samen met de anderen over een kleurpatroon nagedacht.

Materialen en technieken:

Deze collectie is vooral gemaakt van one-use plastic en we hebben geëxperimenteerd met de kleuren van de kleding. Ook hebben we er over nagedacht hoe we deze kleding zo meest oncomfortabel te maken door hem veel te groot te maken, hem van binnen laten te stekelen of het kledingstuk erg te laten kriebelen.

Ideologie:

mijn idee was om de kleding oncomfortabel te laten zitten zodat wij de genen zijn die de extra prijs betalen en niet de mensen in Bangladesh. dit is het uit eindelijk ook geworden.

Presentatievorm:

ik ben een paar uur bezig geweest met 3 accessoires maken van een albert heijn tas en een Ikea tas: de Bucket Hat, de heuptas en de handtas die Lev en Sam ik het eindresultaat hebben gezet.

ps. ik weet niet waarom de tekst half vult

foto’s

de tekeningen met geometrische vormen en spanning in de compositie.

IMG_2252

foto zwart wit

3 mooiste

Unknown-2Unknown-15Unknown-9

ik vond deze mooi omdat de spiraal met 8 5 3 er in zit en ik de onderste ook een beetje de lijnen

anderen fotos

ps. je kan op de fotos klikken om te vergroten

 

dit is een serie met als overlappend thema standbeelden in Rotterdam

dit zijn wat foto die ik bij de collectie van het fotomuseum heb gevonden

ik vond deze interessant door de kleuren

682d7f6d-f716-cb10-8b66-1cdde889acd3.jpg

ik vond deze interessant door de vormen

7f885c49-17a2-fee0-2bdf-830cc345b5b9.jpg

ik vond deze interessant door het licht

62757cff-d329-4499-273f-962827570d3a.jpg

ik kon geen foto vinden die ik interessant vond door compositie omdat de site werkten nier goed maar deze kwam dichtbij

f7a997e1-ab77-3def-721b-21b5627754c5-1

hier zijn wat composities die ik zelf in elkaar heb gezet met papier

deze is abstract

Unknown-11.jpeg

deze is daartussenin

Unknown-10.jpeg

deze is figuratief.

 

IMG_2251-3

visuel poetrie

1 ik wil een collage maken van tijdschriften die laat zijn hoe ouderen ook jong zijn geweest vooral mij als kleinkind heb mijn opa’s en oma’s nooit jong gezien en kan niet voorstellen dat ze drugs of sex hebben gehad maar dat is Wes zo en hiermee wil ik dus laten zien hoe cool opa’s en oma’s zijn geweest en zijn.

IMG_20200218_081935443

2 ik wauw een foto gebruiken die voor mij persoonlijk veel betekenis heeft die heb een paar keer uitgeprint en mee gesperinmenteerd en dit is degenen van de magnetron.

Untitled3 ik wil laten zien dat internet goed lijkt maar het maakt ons bang vult ons net leugens ik wil hiermee berijkendat je een digitaalgevoel krijgt dat je laat beseffen wat internet met ons doet de titel is goede kooi.

3

sorry ik had niet op bijwerken gedrukt